Velkommen til Udbyhøj Nord

Udbyhøj Lystbådehavn ligger naturskønt ved Randers Fjords udmunding i Kattegat - omgivet af fjord, hav og en skøn strand. Her kan du læse mere om mulighederne i området.

Udbyhøj er en lille havneby, der er delt af Randers Fjord. På nordsiden finder du Udbyhøj Lystbådehavn og Udbyhøj Strand - ganske tæt på den lokale campingplads. Nord og syd forbindes sammen med en kabelfærgeLystbådehavnen har omkring 200 bådpladser og gode faciliteter. Her er for eksempel eget tankanlæg, bane til beachbold samt gode toilet og badefaciliteter.

Omkring 1000 gæstesejlere og lidt over 100 fastliggende både nyder hvert år stemningen og naturen ved Udbyhøj Lystbådehavn. Randers Kommune indviede den nuværende lystbådehavn i sommeren 2012 og har løbende fokus på at udvikle området. Ved siden af havnen er der en skøn børnevenlig badestrand med Blå Flag. 

Gode oplevelser i naturen for hele familien

I det hele taget er Udbyhøj Lystbådehavn velegnet til en oplevelse for hele familien. Området er en del af Naturpark Randers Fjord. I havnens grejbase kan man låne udstyr som krabbefangere, fiskenet, kikkerter og stereolupper. Udstyr som er godt at have til en krabbesafari eller for at studere små vanddyr og fugle.

Dyreliv er der masser af i området. Fra lystbådehavnen og nordpå, helt til Mariager Fjord, ligger et stort fladvandet område. Området har en stor betydning for rastende og ynglende fugle. Havbunden danner næsten et vadehav, der til tider er helt tørlagt. Her findes et mangfoldigt liv af smådyr så som muslinger, snegle, havbørsteorm, småfisk og rejer. Disse er fødegrundlaget for mange af de fugle, der kommer til området og giver føde til mange fisk. Derfor findes der også mange sæler i området, som man ofte kan se.

Et godt fiskeri

Er man til fiskeri, er der helt fantastiske muligheder i Randers Fjord, som med sin kyststrækning på 28 kilometer er en del af Gudenåsystemet. Området er et paradis for ørredfiskeri, men der er også muligheder få at få både hornfisk,makrel, og laks på krogen. Der er også den eksotiske multe samt flere arter fladfisk, sild og muslinger. Der er flere gode fiskeplader rundt omkring ved og i Randers Fjord.

En lokalt kultur liv og tæt på Danmarks sjette største by

Udbyhøj-området har flere gallerier og en interessant kulturhistorie som bestemt er værd at udforske. Du kan læse mere på www.udbyhoj.dk 

Samtidig kan man som gæst i Udbyhøj Lystbådehavn nemt tage en afstikker til de mange kulturoplevelser i Randers.

Læs mere

Herunder kan du klikke dig videre til flere nyttige informationer om området ved Udbyhøj og om Udbyhøj Lystbådehavn: 

Fiskeri i Randers Fjord Udbyhøj Strand Oplevelser i kulturlivet Frihavnsordningen Naturpark Randers Fjord Muligheder for indkøb Kabelfærgen Fotogalleri