Udbyhøj - i vandkanten

Udbyhøj er en lille havneby, der er delt af Randers Fjord. På nordsiden finder du blandt andet Udbyhøj Lystbådehavn og Udbyhøj Strand. Nord og syd bindes sammen af Danmarks eneste kabeltrukket færge.

Lystbådehavnen har omkring 200 bådpladser og  gode faciliteter til et aktivt friluftsliv. I det hele taget er Udbyhøj Lystbådehavn velegnet til en oplevelse for hele familien. Området er en del af   Naturpark Randers Fjord.  I havnens grejbase kan man låne udstyr som krabbefangere, fiskenet, kikkerter og stereolupper - udstyr som er godt at have til en krabbesafari eller for at studere små vanddyr og fugle.

I sommerhalvåret kan du besøge havnens bistro Havfruen, der bryder på mange forskellige kulinariske oplevelser.

Er man til  fiskeri, er der helt fantastiske muligheder i Randers Fjord,  som med sin kyststrækning på 28 kilometer er en  del af Gudenåsystemet. Området er et paradis for ørredfiskeri, men der er også muligheder for at få både hornfisk, makrel, og laks på krogen. Der er også den eksotiske multe samt flere arter fladfisk, sild og muslinger. Der er flere gode fiskeplader rundt omkring ved og i Randers Fjord.

Udbyhøj har et aktivt foreningsliv med mange lokale ildsjæle. Foreningen Udbyhøj Havn har både en kajakklub, byder på vinterbadning og står for udlejningen af de lokale shelters.

Der er er også en aktiv borgerforening i området, der blandt andet arrangere forskellige events og arrangementer.  Sødring Udbyhøj Borgerforening kan kontaktes via formanden Vibeke Plauborg på mobil: 2577 6315

I Sødring er der desuden et forsamlingshus. Et par kilometer i modsat retning fra Udbyhøj finder du landsbyen Råby med Nordeuropas største Gadekær. Det er også her du finder områdes lokale brugs til de daglige indkøb.   

Områdets lokale folkeskoler finder du i Øster Tørslev eller Havndal.  Grønhøjskolen i Øster Tørslev er en skole fra 0.-9 klasse, mens Havndal har deres egen børneby med daginstitution og skole for 0.-6.klasse.