Om Udbyhøj Lystbådehavn

Her kan du læse lidt fakta om Udbyhøj Lystbådehavn. Find mere detaljeret information på siden om information til gæster.

Udbyhøj er en lille havneby, som er delt af Randers Fjord tæt ved udmundingen til Kattegat.  På nordsiden finder du den kommunale Udbyhøj Lystbådehavn fra 2012 og Udbyhøj Strand.

Lystbådehavnen har omkring 200 bådpladser og gode faciliteter. Her er for eksempel hotspot til internet via Primanet, eget tankanlæg, bane til beachvolley, aktivitets- og legeplads til børnene, stor bålplads, gode toilet- og badefaciliteter, vaskemaskine og tørretumbler. Nord og syd forbindes sammen med en kabelfærge.

I løbet af året er der forskellige aktiviteter og festligheder på havnen - blandt andet med musik og masser af aktiviteter.

Natur og dyr

Dyreliv er der masser af i området. Fra lystbådehavnen og nordpå, helt til Mariager Fjord, ligger et stort fladvandet område. Området har en stor betydning for rastende og ynglende fugle. Havbunden danner næsten et vadehav, der til tider er helt tørlagt. Her findes et mangfoldigt liv af smådyr så som muslinger, snegle, havbørsteorm, småfisk og rejer. Disse er fødegrundlaget for mange af de fugle, der kommer til området og giver føde til mange fisk. Derfor findes der også mange sæler i området, som man ofte kan se.

Fang en fisk

Er man til fiskeri er der helt fantastiske muligheder i Randers Fjord, som med sin kyststrækning på 28 kilometer er en del af Gudenåsystemet. Området er et paradis for ørredfiskeri, men der er også muligheder for at få både hornfisk, makrel, og laks på krogen. Der er også den eksotiske multe samt flere arter fladfisk, sild og muslinger.

Der er flere gode fiskeplader rundt omkring ved og i Randers Fjord. 

Video om Udbyhøj Lystbådehavn

Solopgang over Udbyhøj Lystbådehavn