Smuk natur og det simple liv

Ægteparret Harry og Vinnie Genee bor i Udbyhøj og betragter deres båd som deres andet hjem.

Harry og Vinnie Genee bor i Udbyhøj og har båd i havnen ganske få hundrede meter fra deres hjem. De elsker naturen i Udbyhøj og sejler gerne ture til havne, der minder om deres egen – hvor der er smuk natur, ro og hyggelig atmosfære. For det pensionerede ægtepar handler tiden på vandet om det simple liv, hvor man kan tage af sted på tur, når man har lyst, og altid har sit andet hjem med sig.

For ti år siden begyndte Harry og Vinnie Genee at se sig om efter et godt sted at slå sig ned. De havde boet tæt på Esbjerg i mange år, men da pensionsalderen langsomt nærmede sig, ville de gerne tættere på familien i Danmark. Harry kommer oprindeligt fra Holland, så det var Vinnies familie i Hadsund, der trak dem nordpå.

De faldt for Udbyhøj.

"Naturen herude er fantastisk. Vi går for eksempel fra havnen til skoven i Sødring, hvor man kan gå mange kilometer i skov og smuk natur ved vandet," fortæller Vinnie Genee.

Området ved Udbyhøj Lystbådehavn og Sødring Vildtreservat er en del af Naturpark Randers Fjord, der blev certificeret som den første naturpark i Region Midtjylland i starten af 2018.

Ikke brug for tivoli og sommerland

Harry og Vinnie er velsignet med fire børn og seks børnebørn, der alle synes, at Udbyhøj er et skønt sted at komme på ferie. Børnebørnene nyder at komme på tur i bedsteforældrenes båd, men de synes lige så godt om at tilbringe tid på havnen og stranden.

Her tager de på små udflugter og leger, og de giver aldrig udtryk for, at de hellere ville være i tivoli eller sommerland.

"De nyder bare at lege ved vandet i havnen eller på stranden. Vi går ture, leger på legepladsen, samler sten og fanger krabber," fortæller Harry Genee.

Et af parrets børn og hans familie nyder tiden i Udbyhøj så meget, at de flytter ind i huset en uge hver sommer og tager på udflugter i området.

En skønt sted at være

Ægteparret Genee har haft båd i mere end 35 år, og det meste af tiden har båden ligget ved en af de større byer i Danmark. Dengang tilbragte de ikke noget tid på havnen udover at lægge fra og lægge til. Men for Harry og Vinnie er Udbyhøj Lystbådehavn mere end en parkeringsplads for båden.

"Vi lærte ikke nogen godt at kende i løbet af de 20 år, hvor vi havde båden i den anden havn. Her i Udbyhøj er der plads til alle. Der er atmosfære og alle hilser på hinanden," fortæller Vinnie Genee.

De tilbringer stadig det meste tid på båden med at sejle ud, og de lægger gerne til i havne, der minder om Udbyhøj. Og de anbefaler gerne havnen til sejlere med samme værdier, som de selv har.

”Det er et sted for folk, der gerne vil have rolige omgivelser, god stemning og smuk natur,” understreger Harry Genee.